El 66% de la ciutadania de l’Órea metropolitana de ValŔncia estÓ compromesa amb la separaciˇ de residus

Dos de cada tres ciutadans de l’Órea metropolitana de ValŔncia tenen una actitud positiva o molt positiva (entusiastes i compromesos) respecte a la separaciˇ dels residus. AixÝ es desprÚn d’un informe de l’Institut d’Economia Internacional de la Universitat de ValŔncia, fruit d’un conveni amb l’Entitat Metropolitana per al Tractament de Residus (EMTRE).

L’estudi tambÚ indica que mÚs del 82% dels enquestats fan tasques de separaciˇ i reciclatge. Els qui afirmen reciclar menys sˇn els mÚs joves, i aixÚ malgrat estar mÚs informats.

L’informe es titula ’AnÓlisi del comportament de la ciutadania respecte al depÚsit de residus en l’Órea Metropolitana de ValŔncia’ i ha sigut elaborat per les professores HaydeÚ Calderˇn, Teresa Fayos i Berta Tubillejas. En la presentaciˇ del treball intervingueren Francisco Potenciano, gerent de EMTRE; Carlos Mundina, regidor de Neteja de l’Ajuntament de ValŔncia; Antonio Gala, director general de ValŔncia Capital Verda Europea; i HaydeÚ Calderˇn, catedrÓtica de Comercialitzaciˇ i Investigaciˇ de Mercats de la Universitat de ValŔncia.

Els resultats de l’estudi mostren els comportaments, motivacions, actituds i intencions del ciutadÓ de l’Órea metropolitana respecte a la separaciˇ dels residus i el seu reciclatge i servirÓ de base per al disseny de lÝnies d’actuaciˇ per part dels responsables de la gestiˇ de residus.

El treball destaca l’elevada conscienciaciˇ de la ciutadania, que la motivaciˇ per a separar correctament Ús alta. Les principals motivacions ciutadanes sˇn la contribuciˇ a la protecciˇ del medi ambient i el benestar de la humanitat, aixÝ com la satisfacciˇ personal de classificar.

D’altra banda, s’ha detectat un nivell de desconeixement no elevat, perÚ existeix una certa ignorÓncia sobre quins materials sˇn reciclables i quan i on poden reciclar-los. Una altra dada de l’informe explica que el 33,5% de la ciutadania de l’Órea metropolitana mai han acudit a un ecoparc.